Projekt

Jaka udruga - Sretna zajednica

Cilj projekta "Jaka udruga – Sretna zajednica" je jačanje kapaciteta 5 organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama Karlovačke, Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobar dan.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Jaka udruga Sretna Zajednica
nositelj projekta

Udruga Dobar dan

Partneri na projektu

Udruga IKS, Udruga Zvono uz Kupu, Udruga Maštara, Udruga Totalno dobro

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

U projektu će se provesti aktivnosti mapiranja potreba i usluga lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama. U projektu će se osmisliti, izraditi i provesti on-line i u živo programi i radionice osnaživanja osoba koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije.

Detalji projekta

Naziv projekta: Jaka udruga – Sretna zajednica

Poziv: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Referenta oznaka projekta:  UP.04.2.1.11 0320

Korisnik projekta: Udruga Dobar dan

Partneri: Udruga IKS Petrinja, Udruga Zvono uz Kupu, Udruga Maštara, Udruga Totalno dobro

Trajanje projekta: 16.02.2022. – 15.02.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 492.470,28 HRK

Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (418.859,99 HRK) i proračuna Republike Hrvatske (73.610,29 HRK).

Cilj projekta

Projekt Jaka udruga – Sretna zajednica obuhvaća aktivnosti jačanja kapaciteta 5 OCD-ova kroz 12 edukacija za zaposlenike, aktivnosti poticanja volonterstva u lokalnoj zajednici kroz osnivanje 5 novih volonterskih klubova i poticanje volonterstva u 2 srednje škole na području Sisačko-moslavačke županije. Težište aktivnosti je na volonterstvu te će se razviti aplikacija Volonteri.hr i inovativni volonterski program Banka vremena.
U projektu se provode aktivnosti mapiranja potreba i usluga lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama. Osmišljene su i radionice osnaživanja osoba koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije.

Novi oblik vrednovanja

Banka vremena je poseban oblik vrednovanja volonterskog rada u koju se, umjesto novca, ulaže vrijeme koje se razmjenjuje među članovima Banke. Svatko, tko se želi učlaniti, donosi određenu količinu osobnog slobodnog vremena i znanja koje je spreman podariti zajednici, a za uzvrat može dobiti jednaku količinu vremena ili određene pomoći od nekoga drugoga. Vrijednost razmjene postaju vrijeme i ljudska dobrota. Banka vremena je rasprostranjena na 6 kontinenata, a u Hrvatskoj je do sada bilo nekoliko pokušaja stvaranja Banke vremena.

Rezultati koje želimo postići:

Ciljevi projekta Jaka udruga – sretna zajednica su osigurati razvoj 5 OCD-a na području Karlovačke, Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba te jačanje  njihovih kapaciteta, stručnih i poslovnih vještina zaposlenika za snažniju participaciju u provedbi i rješavanju potreba, problema i kriznih situacija lokalne zajednice; za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja te pružanje učinkovitog odgovora na važne društvene potrebe lokalnih zajednica 3 županije, s posebnim naglaskom na krizne situacije,  poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici kroz osnivanje 5 novih volonterskih klubova u 3 osnovne škole na području Banovine, Karlovačke županije i Grada Zagreba, razvoj volonterstva i građanskog odgoja u srednjim školama u Topuskom i Sisku, razvoj inovativnog volonterskog programa Banke vremena te alata i nove aplikacije za usustavljivanje potreba za volonterima u kriznim situacijama Volonteri.hr.

Ciljne skupine:

  • 5 OCD-a 
  • 6 zaposlenika Prijavitelja i Partnera
  • 30 volontera  
  • 50 učenika iz 3 OŠ: OŠ Tina Ujevića iz Zagreba, OŠ Glina iz Gline i OŠ Rečica iz Rečice
  • 30 učenika SŠ s Banovine 
  • 3 učitelja OŠ
Tag
Kultura
Održivi razvoj
Poslovni rast

Naši prijatelji

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobar dan.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Povežite se s nama

Vjerujemo u povezivanje i zajednički rast svih uključenih. Zbroj cjeline je puno veći i jači nego zbroj pojedinaca koji ju čine.