Predstavljen projekt Učenici poduzetnici

Udruga Dobar dan
U zagrebačkoj Osnovnoj školi Pavleka Miškine djeca uče kako biti poduzetnici

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Pavleka Miškine danas je predstavljen program UP – Učenici poduzetnici. Ova izvannastavna aktivnost namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih škola, a zasniva se na praktičnom radu kroz osmišljavanje poduzetničkih projekata. Program UP zamišljen je kao simulacija poduzetničkog inkubatora u kojemu se na strukturiran i procesno-orijentiran način preslikavaju tržišni uvjeti te razvijaju fiktivne tvrtke.


Prvi koji će sudjelovati u pilot verziji programa UP – Učenici poduzetnici bit će učenici Osnovne škole Pavleka Miškine, popularno zvane „Pavlekica“, čija je ravnateljica, profesorica Vesna Vrbanović Jančić, okupljenima poručila: „U suradnji s tvrtkom A-Link savjetovanje i Udrugom Dobar dan naša je škola odlučila ostvariti ideju da se poduzetništvo približi učenicima u praksi. Ako želimo uspješne poduzetnike, onda učenicima već u osnovnoj školi moramo dati znanja i vještine kako bi mogli biti uspješni i konkurentni na tržištu rada u budućnosti. Program UP – Učenici poduzetnici ove se godine provodi u našoj školi kao pilot projekt za učenike šestih razreda kojima će to biti izvannastavna aktivnost. Program UP je naš prilog reformi školstva i nadamo se da će sljedećih godina zaživjeti i u ostalim školama.”


Ante Lucić (MLB), direktor tvrtke A-Link savjetovanje te provoditelj programa UP – Učenici poduzetnici rekao je: „Kao bivši učenik OŠ Pavleka Miškine, počašćen sam i uzbuđen što se nakon gotovo 15 godina u nju vraćam, ali ne kao učenik nego kao mentor. Kroz program UP želim našim učenicima prenijeti sve što sam naučio boraveći, školujući se i radeći u inozemstvu, kako bismo ih već od malih nogu pripremili za izazove koje nosi budućnost.Vidimo se na kraju ove školske godine kada će vam djeca prezentirati rezultate svog rada!“


Udruga Dobar dan razvila je program UP – Učenici poduzetnici u suradnji s tvrtkom A-Link vjerujući da su poduzetničke vještine nešto što mladom čovjeku može biti od velike koristi u životu, čak i ako ne postane poduzetnik. Iznimno su zadovoljni što je Pavlekica prepoznala kvalitetu i korisnost ovog programa za njene učenike.

Počasni gost na predstavljanju programa UP – Učenici poduzetnici bio je ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, koji je izrazio podršku ovoj inicijativi: “Program UP nova je prilika da učenici steknu dodatna znanja, razviju svoju kreativnost, pokrenu inicijative koje će ih naučiti važnosti timskog rada i dobre, međusobne, komunikacije, ali i koje će ih potaknuti da kritički razmišljaju o svojoj okolini i onome što je zajednici potrebno. Uvjeren sam da će ovaj program pokazati, ne samo da naši učenici imaju poduzetnički duh, nego da znaju osmisliti projekte koji daju dobre rezultate.”

No items found.